22 Ocak 2014 Çarşamba







İÇLİ KÖFTE VE KISIR

İçli köfte malzemeleri:

1 su bardağı ince bulgur
1,5 su bardağı irmik
2 yumurta
1 yemek kaşığı salça
1 adet kuru soğan
1 tatlı kaşığı tuz
1'er tatlı kaşığı kimyon ve karabiber

İç malzemesi: 

500 gr. kıyma
1 çay kaşığı kırmızı biber
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı kimyon
Yarım demet maydonoz

İçli köftenin yapılışı:

Bulgur ve irmik ayrı kaselerde ıslatılıp 15 dk. bekletilir. Soğan bulgurun üzerine rendelenir. Kimyon, salça, yuz, yumurta eklenerek iyice yoğurulup irmik ilave edilerek tekrar yoğurulur. Biraz dinlenmeye alınır. İç malzemesi için kıyma ve ince doğranmış soğan iyice kavrulur. Tüm baharatlar ilave edilip bir süre daha kavrulur. Ceviz de eklenerek soğumaya alınır.

Hazırlanılan bulgurlu harçtan cevizden biraz daha büyük parçalar alınarak işaret parmağıyla içi oyularak iyice inceltilir. Köfteler hazırlanırken elimizi sürekli ıslatarak kolay açılmasını sağlarız. Kıymalı harçtan bir yemek kaşığı kadar koyup kapatılır. Tavaya sıvıyağ konularak kızgın yağda kızartılır. Servise Hazır...

Kısır Malzemeleri:

2 su bardağı ince bulgur
1 adet kuru soğan
1 diş sarımsak
1 demet roka
1 demet maydonoz
1 demet dereotu
Yarım marul
2 adet sivri biber
2 adet salatalık
2 adet havuç rendesi
Yarım kırmızı lahana
6 adet kornişon salatalık turşusu
6 adet domates
Kimyon
Tuz
Kırmızı Biber
Karabiber
1 bardak sızma zeytin yağı
3 adet limon

Kısırın Yapılışı

Bulgur önceden ıslatılıp 15 dk bekletilir. Diğer malzemeler küçük küçük doğranarak bulgurun içine ilave edilip baharatlar da ilave edilerek karıştırılır. Yağ ve limon ilave edilir

(MALZEMELERİN HERHANGİ BİR SIRASI YOKTUR İSTEDİĞİNİZ ŞEKİLDE KOYABİLİRSİNİZ.)



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder