23 Eylül 2014 Salı



                                               İZMİR LOKMASI

Malzemeler:

2 su bardağı un
2 çay bardağı nişasta
1,5 su bardağı ılık su
1 tatlı kaşığı tuz
2 tatlı kaşığı toz şeker
1 paket kuru maya

Şerbet için:

1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı su
1 yemek kaşığı limon

Yapılışı:

Un ve nişasta derin bir kaba dökülür, ortası açılır. Kuru maya'yı tuz ve şekeri ilave edip 1,5 bardak ılık suyu ekleyip kabarmasını bekleyin. Sonra tüm malzemeyi iyice karıştırarak yumuşak bir hamur elde ederek en az 2 saat üstünü örterek mayalanmasını bekleyin. Daha sonra şanti torbasıyla iyice kızmış yağın içine küçük küçük sıkın. Kızarınca tavadan alın. Arzuya göre üzerine tarçın ve şerbet ilave edilebilir. Şerbetin yapımı için ise malzemeler sırasıyla konur. Kaynatılarak şerbet elde edilir.

                                                                                                       AFİYET OLSUN




                                   TEL ŞEHRİYELİ TAVUKLU SALATA

Malzemeler:

200 gr. haşlanmış tavuk
2 su bardağı tel şehriye
4 ader haşlanmış kapya biber
200 gr. kornişon salatalık
200 gr. haşlanmış mantar
1 su bardağı mısır
Yarım demet maydonoz
Yarım demet dereotu

Sosu İçin:

1 limon suyu
2 servis kaşığı balzimik sirke
2 servis kaşığı soya sos
2 servis kaşığı nar ekşisi


YAPILIŞ:

2 su bardağı tel şehriye 2 servis kaşığı sıvı yağda şehriyeler kararmadan kavrulur. Haşlanmış tavuk suyundan 1 su bardağı ilave edilerek pişirilir,demlenir. Soğuyunca tüm malzemeler ince ince doğranarak şehriye ye ilave edilir. Sos malzemeleri 1 kâsede karıştırılarak salataya ilave edilip zeytin ile süslenerek servis edilir

                                                                                                      AFİYET OLSUN