27 Kasım 2015 Cuma


                      TIRTIL KURABİYE

125 gr oda sıcaklığında tereyağı
1 çay bardağı sıvı yağ
2 çay bardağı toz şeker
2 yumurta
Aldığı kadar un (3,5 su bardağı un)
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Arzuya göre kakao

YAPILIŞI

Un ve kabartma tozu hariç kalan tüm malzemeler bir kapta karıştırılır. Karışımın içerisine hamuru yoğurmak için bir miktar un ve bir paket kabartma tozu eklenir. Azar azar un ilave ederek yumuşak kıvamlı bir hamur hazırlanır. Bu hamur bir kaç dakika yoğurulur. Hamurun bir miktarı tırtıl uçlu kalıba konur. Tepsinin içine pamuk uzunluğunda hamurlar sıkılır. Kalan hamurlar için de aynı işlem yapılır.  Önceden ısıtılmış 170° fırında tırtıl kurabiyelerin üzerleri kızarana dek pişirilir.

                                    AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder